Θριάσιο Νοσοκομείο: Nοσηλεία ασθενών σε «κοντέινερ» και διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ
Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο προς τον υπουργό Υγείας
Στη ραγδαία αύξηση εισαγωγών και νοσηλευόμενων ασθενών στο Θριάσιο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ασθενείς με Covid να νοσηλεύονται σε «κοντέινερ» και διασωληνωμένοι ασθενείς μη Covid σε απλές κλίνες, αναφέρεται η επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο προς τον υπουργό Υγείας.
Επιπλέον καλεί όλα τα σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες υγείας να συνδιοργανώσουν μαζικές αγωνιστικές παρεμβάσεις, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου για τη στελέχωση και επαναλειτουργία του «Αγ. Βαρβάρα» και την επίταξη των «Μετροπόλιταν», «Ευρωκλινική», «Ιατρικό Κέντρο», «Υγεία» και «Ιασώ».
Μεταξύ άλλων επισημαίνει πως επιβάλλεται η ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας, η στελέχωση και επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων, καθώς και η άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων και την ένταξη τους σε ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της επιδημίας αφού «παρά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς περί «θωράκισης του ΕΣΥ»,[1] η πραγματικότητα είναι ότι τα δημόσια νοσοκομεία, το ένα μετά το άλλο, «πλημμυρίζουν» από ασθενείς Covid-19 και κινδυνεύουν να μετατραπούν σε νοσοκομεία μιας νόσου».
Υπογραμμίζει πως το Θριάσιο νοσοκομείο, «ολοκλήρωσε την εφημερία του Σαββάτου 13 Νοέμβρη, με μηδενικές διαθέσιμες κλίνες Covid (απλής νοσηλείας και ΜΕΘ) ενώ τρεις ασθενείς με Covid νοσηλεύονται σε «κοντέινερ» και έξι διασωληνωμένοι μη Covid ασθενείς νοσηλεύονται, εκτός ΜΕΘ, σε απλές κλίνες νοσηλείας, διατρέχοντας σοβαρότατο κίνδυνο για την υγεία τους.
Παράλληλα, χαρακτηρίζει ως επικίνδυνη τη λειτουργία της Πνευμονολογικής και της Αιμοδοσίας αφού στην πρώτη έχουν απομείνει μόνο 2 γιατροί και η μοναδική ενίσχυση της κλινικής που εφημερεύει για ολόκληρη την Αττική και τα νησιά του Αιγαίου, είναι με προσωρινές μετακινήσεις γιατρών από άλλες μονάδες υγείας και στη δεύτερη υπάρχουν μόνο δύο γιατροί, με αποτέλεσμα για 11 ημέρες τον Νοέμβριο να μην εφημερεύει κανένας γιατρός.
Αντίστοιχα είναι τα παραδείγματα για τα ΤΕΠ, τις Παθολογικές κλινικές, τις ΜΕΘ, το νοσηλευτικό προσωπικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, των χειριστών ιατρικών συσκευών και βοηθών εργαστηρίων και των άλλων υπηρεσιών του νοσοκομείου ενώ καταγγέλλει και την έλλειψη θαλάμων αρνητικής πίεσης».
Σημείωση:
[1]. Την κυβέρνηση διαψεύδουν η μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία κατά 1.938 εργαζόμενους (από 78.220 τον Ιανουάριο 2020 σε 76.282 τον Σεπτέμβριο 2021), στις οποίες προστέθηκαν οι αναστολές εργασίας περισσότερων από 6.000 εργαζομένων, καθώς και η μείωση της χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων κατά 22 εκ. ευρώ και για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατά 392 εκ. ευρώ.
Πηγή: 902.gr