Συνέντευξη Τύπου της Άχεντ Ταμίμι στο Στέκι της Νεολαίας (vid)
«Η παγκόσμια στήριξη μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις κατοχικές δυνάμεις!»
«Η νίκη απέναντι σε ένα κράτος δολοφόνο μπορεί να επιτευχθεί με καθημερινή πάλη εναντίον της κατοχής. Η νίκη και η ελευθερία θα επιτευχθεί μετά από αυτούς τους αγώνες γιατί δεν υπάρχει κράτος που είχε κατοχή και παρέμεινε η κατοχή στα εδάφη τους.
Η παγκόσμια στήριξη μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις κατοχικές δυνάμεις! Αυτό ανεβάζει το ηθικό του Παλαιστινιακού λαού ώστε να συνεχίσει τον αγώνα του…»
τόνισε το απόγευμα της Κυριακής η Παλαιστίνια αγωνίστρια Άχεντ Ταμίμι δίνοντας συνέντευξη σε δημοσιογράφους ελληνικών ΜΜΕ στο Στέκι Νεολαίας της ΚΝΕ στο κέντρο της Αθήνας.
Η νεαρή αγωνίστρια εξήγησε ότι δεν είναι η μόνη που έζησε επί 8 μήνες μέσα στις ισραηλινές φυλακές,
με αφορμή το χαστούκι που έδωσε τον περασμένο Δεκέμβρη σε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες, λίγη ώρα αφότου τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι τον 15χρονο ξάδελφό της.
Υπάρχουν σήμερα πάνω από 6.000 πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές.
Επιπλέον, υπάρχουν στις ισραηλινές φυλακές τουλάχιστον 350 παιδιά και έφηβοι.
«Ο αριθμός αυτός δεν είναι σταθερός επειδή καθημερινά γίνονται και άλλες συλλήψεις. Οι ανήλικοι κρατούμενοι παρόλο που είναι στη φυλακή, προσπαθούν να τη μετατρέψουν σε σχολείο.
Να ασχοληθούν με το διάβασμα και την εκπαίδευσή τους και να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέσα στις φυλακές προκαλώντας τις κατοχικές αρχές με το να συνεχίζουν τη μάχη και εκεί μέσα».
Όταν την ρωτούν πώς μπορεί κανείς να νικήσει ένα κράτος δολοφόνο όπως αυτό του Ισραήλ απαντά πως:
«Μπορεί να επιτευχθεί με καθημερινή πάλη εναντίον της κατοχής».
Και συνεχίζει:
«Η νίκη και η ελευθερία θα επιτευχθεί μετά από αυτούς τους αγώνες γιατί δεν υπάρχει κράτος που είχε κατοχή και παρέμεινε η κατοχή στα εδάφη τους.
Η παγκόσμια στήριξη μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις κατοχικές δυνάμεις. Αυτό ανεβάζει το ηθικό του παλαιστινιακού λαού ώστε να συνεχίσει τον αγώνα του!»
Η Παλαιστίνια έφηβη αναφέρθηκε εκτενώς στην πολύπλευρη υποστήριξη και την αλληλεγγύη που δέχθηκε από την ΚΝΕ και τον ελληνικό λαό.
«Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας προς εμένα και ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η αλληλεγγύη και η υποστήριξή σας μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι κρατούμενοι. Ελπίζω να θεωρείτε τον εαυτό σας συνεταίρο στον αγώνα για την απελευθέρωση!
Ξεκίνησα τις κινητοποιήσεις και τις πορείες από 8 χρονών, όχι 11. Αυτό οφείλεται στην πίεση των κατοχικών αρχών. Για να τελειώνουμε με αυτή την κατοχή. Για να μην ζήσει αυτή την ταλαιπωρία και η επόμενη γενιά! Για να πηγαίνουν άφοβα στο σχολείο.
Για να μην έχουν τις συλλήψεις και τις καθημερινές εφόδους στα σπίτια τους. Αυτή η κατάσταση είναι δύσκολη για τα μικρά παιδιά…»
Την ρωτούν εάν αισθάνεται βαρύ το φορτίο στις πλάτες της από το γεγονός πως την αντιμετωπίζουν ως σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα.
Παραδέχεται πως:
«Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη να αντιπροσωπεύεις ένα λαό υπό κατοχή. Είσαι στοχοποιημένος. Σε τραυματίζουν. Σε φυλακίζουν. Αυτό είναι πολύ μεγάλη και δύσκολη ευθύνη αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα».
Καλεί έτσι τους νέους στην Ελλάδα, στις άλλες χώρες της Ευρώπης, σε όλο τον κόσμο να δείξουν ουσιαστικά την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό.
Προτείνει στους νέους να ενημερώνονται για ό,τι γίνεται στην Παλαιστίνη. Να μποϋκοτάρουν το Ισραήλ με ό,τι αυτό σημαίνει…
Να μοιράζονται όσα συμβαίνουν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ώστε να μεταδίδουν την αλήθεια σε όλο τον κόσμο.
«Αυτό δίνει μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη» σημειώνει.
Όταν τη ρωτούν για το μέλλον, δεν διστάζει ούτε λεπτό να σκεφθεί!
Απαντά πως θέλει να συνεχίσει τις σπουδές της.
«Για να υπερασπιστώ σε διεθνές επίπεδο την υπόθεσή μας. Σίγουρα αυτό το βιώνω από μικρή αλλά πρέπει κάποιος από εμάς να θυσιάσει κάτι για να μην υποφέρουν οι επόμενες γενιές!»
Ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι ευχαρίστησε την ΚΝΕ και το ΚΚΕ, που επικοινώνησαν με την παλαιστινιακή πρεσβεία στην Ελλάδα ώστε να επικοινωνήσει με την οικογένεια Ταμίμι και να υλοποιήσουν την πρόσκληση για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ.
Υπήρχε απαγόρευση εξόδου για την Άχεντ Ταμίμι και την οικογένειά της από τις κατοχικές αρχές.
Μετά από λαϊκή πίεση, τόνισε πως ασκήθηκαν πιέσεις από ευρωπαϊκές χώρες για να της επιτραπεί η έξοδος από τη χώρα.
Μετά η Ταμίμι και η οικογένειά της ταξίδεψαν στη Γαλλία με εθνική βίζα Γαλλίας και στην Ελλάδα με εθνική βίζα Ελλάδας, που εκδόθηκαν σε συνεργασία με τα υπουργεία Εξωτερικών των χωρών.
«Ευχαριστούμε εκ μέρους της πρεσβείας, της Άχεντ Ταμίμι και της οικογένειάς της, εκ μέρους του παλαιστινιακού λαού και της PLO όλους τους φίλους μας σε αυτή την αδελφική χώρα, την Ελλάδα, όπου δεν σταμάτησαν να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις αλληλεγγύης για την απελευθέρωση των 6.500 Παλαιστινίων κρατουμένων, μεταξύ των οποίων ήταν και η Άχεντ Ταμίμι.
Και εδώ βλέπω αρκετούς από τους επικεφαλής αυτών των οργανώσεων που πραγματοποίησαν εκδηλώσεις αλληλεγγύης, γυναικείες οργανώσεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις, την ΚΝΕ. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους.
Ο δρόμος της αλληλεγγύης είναι ακόμα πολύ μακρύς και χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερη αλληλεγγύη γιατί κάθε αλληλεγγύη πραγματοποιεί και μία νίκη!
Όπως η αλληλεγγύη σας πέτυχε την απελευθέρωση της Ταμίμι. Κάθε πίεση προς την κατοχική κυβέρνηση του Ισραήλ, που φέρεται σαν να είναι πάνω από το διεθνές δίκαιο, φέρνει αποτελέσματα!»
Ο Μ.Τουμπάσι πρόσθεσε πως ο στόχος του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού είναι ο τερματισμός της κατοχής, η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
«Γιατί αλλιώς ούτε ασφαλής, ούτε σταθερή θα είναι η περιοχή»!
Πηγή: 902.gr