Γερμανία: Απαγόρευσαν τη σημαία της ΕΣΣΔ στις εκδηλώσεις για την αντιφασιστική νίκη!
Στην απαγόρευση της σημαίας της Ενωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών στις εκδηλώσεις της 9ης Μάη για την αντιφασιστική νίκη των λαών προχώρησαν οι αρχές του Βερολίνου, οι οποίες δεν έμειναν μόνο στην κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο αλλά απαγόρευσαν τις εκδηλώσεις σε Σοβιετικά Μνημεία που είναι διάσπαρτα στη γερμανική πρωτεύουσα.
Εξέδωσαν διάταγμα στις 4 Μαΐου, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα την Παρασκευή, που απαγορεύει «την επίδειξη της σημαίας της Ενωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών», ενώ ακόμα και σε βετεράνους Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τους απαγορεύει να έχουν σημαίες της Σοβιετικής Ενωσης!
Το πρόσχημα;
«Για να μην υπάρξει πρόκληση και σύγκρουση (!) από την εμφάνιση συμβόλων και σημάτων που είναι κατάλληλα για να εξυμνήσουν (!) τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας».
Ωστόσο, ο Κόκκινος Στρατός που κατατρόπωσε του Ναζί και η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο που υψώθηκε το Ράιχσταγκ δεν έχει καμία σχέση ούτε με την καπιταλιστική Ρωσία του Πούτιν ούτε φυσικά με την κυβέρνηση Ζελένσκι που υποστηρίζεται από Ουκρανούς νεοναζί.
Το γεγονός αυτό είναι προφανώς γνωστό τόσο στις αρχές του Βερολίνου όσο και στην Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας που με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία μαζί με της σημαίας της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας έσπευσαν να απαγορεύσουν και τη σημαία της ΕΣΣΔ από τις εκδηλώσεις της αντιφασιστικής νίκης.
Επίπλέον, απαγορεύτηκαν οι εκδηλώσεις σε περιοχές που είναι το σοβιετικό μνημείο στο πάρκο Treptower, όπου παραδοσιακά γίνονται συγκεντρώσεις και καταθέσεις στεφάνων στις 8 και 9 Μαΐου.
Στην απαγόρευση συμπεριλήφθηκαν επίσης τα μνημεία στο Tiergarten και στο Schönholzer Heide, το κτίριο στο Landsberger Allee γνωστό ως House of Liberation, το οποίο ήταν το πρώτο σπίτι στο έδαφος του Βερολίνου στο οποίο έφτασαν στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού στις 21 Απριλίου 1945, και το αναμνηστικό πλακέτα για τον πρώτο διοικητή της πόλης, Νικολάι Μπερσαρίν, στην οδό Petersburger Strasse.
Ο κατάλογος των απαγορεύσεων περιλαμβάνει και μικρότερους χώρους μνήμης, όπως το μνημείο για τα θύματα των Ναζί στο Rathauspark στην περιοχή Wittenau ή τη στήλη με μωσαϊκό «Γερμανο-Σοβιετική Φιλία» στη Walter-Felsenstein-Strasse.
Επίσης στον τόπο της άνευ όρων παράδοσης της γερμανικής Βέρμαχτ, του πρώην αξιωματικών της σχολής πρωτοπόρων φρουρίου στο Karlshorst.
Πηγή: 902.gr