Δε θα πληρώσουμε εμείς την πληθυσμιακή έκρηξη του Αφγανιστάν!
Σχολή σκατοψυχιάς τώρα και στα Γιαννιτσά! Επικεφαλής δικηγόρος και γνωστός «μακεδονομάχος»
Διαμαρτύρονται και ορισμένοι κάτοικοι στα Γιαννιτσά, με επικεφαλής έναν δικηγόρο (γνωστό «μακεδονομάχο») που ο θεός να δώσει να μην τον προσλάβει ποτέ κανείς για υπόθεσή του, με τόσες ασυναρτησίες που είπε…
Ισχυρίστηκε ότι ήρθαν πρόσφυγες από το Αφγανιστάν αλλά το Αφγανιστάν δεν είναι εμπόλεμη χώρα και ότι:
«Δε θα πληρώσουμε εμείς την πληθυσμιακή έκρηξη του Αφγανιστάν».
Αν υπάρχει θεός πρέπει να ρίξει αστροπελέκι να τον κάψει με τις ψεματούρες που είπε για να μας πείσει να γίνουμε απάνθρωποι.
Στο Αφγανιστάν λόγω του 35ετούς πολέμου ο πληθυσμός πεθαίνει της πείνας κυριολεκτικά και μεταναστεύει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Σαν να μην έφτανε αυτό, άλλος κάτοικος είπε το ανεκδιήγητο ότι αυτοί οι πρόσφυγες δεν μπορούν να αφομοιωθούν όπως έγινε με τους Αλβανούς και όσους ήρθαν από τη διαλυμένη Σοβιετική Ένωση που αφομοιώθηκαν μια χαρά.
Κρύβει όμως μια αλήθεια:
Ότι αυτοί που δε θέλουν τώρα τους πρόσφυγες, είναι οι ίδιοι που δε θέλανε ούτε τους Αλβανούς το 1990, ούτε τους πρώην Σοβιετικούς το 1991.
Είναι αυτοί που τους χλευάζανε και κολλούσαν μπροστά από την εθνικότητά τους τη λέξη …«κωλό-».
Είναι αυτοί που πριν λίγους μήνες χαρακτήριζαν και τους Σκοπιανούς «μαϊμούδες και κωλοσκοπιανούς», τους Τούρκους «κωλότουρκους» κ.ο.κ.
Είναι ποτισμένοι με το ίδιο δηλητήριο που ήταν ποτισμένοι κι άλλοι Έλληνες το 1922 που λέγανε «τουρκόσπουρους» τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και τους έδιωχναν από παντού σαν μιάσματα, όπως γίνεται και τώρα…
Όμως ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια καθενός…
«Πάρε το μίσος παραμάσχαλα, γέννημα σκύλας,
απ’ τα ορμητήρια της ξεφτίλας·
πελαγωμένος, σαστισμένος κι αφού λες πως μπορείς,
να ‘ρθεις να με βρεις».
Ένα κορίτσι τρέχει για να προστατευτεί από τη βροχή στο μεγαλύτερο στρατόπεδο εσωτερικά εκτοπισθέντων ατόμων στην Καμπούλ.
Το στρατόπεδο στο Charahi Qambar έχει περίπου 900 οικογένειες χωρίς σχολείο και μονάχα με μια κινητή κλινική 4 γιατρών.
Οι περισσότεροι απ’ όσους μένουν εδώ μετανάστευσαν από τις μακρινές επαρχίες Χελμάντ, Κανταχάρ και Ορζγκάν, οι οποίες παραμένουν ζώνες συγκρούσεων.
Υπάρχουν 40 τέτοια στρατόπεδα γύρω από την Καμπούλ.