Απλές «νοικοκυρές» και αρραβωνιαστικιές οι χρυσαυγίτισσες!
Συνέχεια στη Δίκη της ΧΑ με τις απολογίες Σκορδέλη, Μπενέκη και Σκαρπέλη που πρόσφεραν «αξέχαστες» στιγμές στο ακροατήριο…
Ως μια δήθεν «απλή αγανακτισμένη κάτοικος» του Αγίου Παντελεήμονα εμφανίστηκε κατά την απολογία της, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, η χρυσαυγίτισσα Θέμις Σκορδέλη
και προχώρησε σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα περί «λαθρομεταναστών», «εστιών βρώμας και δυσωδίας», «υγειονομικής βόμβας», «βίαιων εποικισμών» και «αντικατάστασης πληθυσμού» στον Άγιο Παντελεήμονα, αποκαλύπτοντας το ποιόν της.
Η επικεφαλής του τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης στον Άγ. Παντελεήμονα, υποψήφια βουλευτής το 2012 με τη ΧΑ και υποψήφια δημοτική σύμβουλος της «Ελληνικής Αυγής» το 2014,
ισχυρίστηκε πως ουδέποτε προπηλάκισε κάποιον, αν και έχει καταδικαστεί (για ηθική αυτουργία) μαζί με άλλα δύο φασιστοειδή για το μαχαίρωμα Αφγανών το Σεπτέμβρη του 2011 στην περιοχή, έχει επίσης καταδικαστεί μαζί με άλλους χρυσαυγίτες για την επίθεση σε κλιμάκιο του συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» το 2010,
ενώ με δημόσια ανάρτησή της επέχαιρε για την επίθεση από την ομάδα τραμπούκων χρυσαυγιτών που υπέστη η δικηγόρος Ευ. Κουνιάκη (από την ομάδα των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής) και φυσικά αποκαλύπτει την ταυτότητα των δραστών.
Ο… πλούσιος «βίος και πολιτεία» της εν λόγω χρυσαυγίτισσας περιλαμβάνει ακόμα πρωταγωνιστικούς ρόλους στις εγκληματικές δράσεις της οργάνωσης στον Άγ. Παντελεήμονα, φωτογραφικά ντοκουμέντα και με την παρουσία της στην ΤΟ Νίκαιας με χρυσαυγίτες βουλευτές.
Μαρτυρίες την τοποθετούν επικεφαλής μαζί με τον Παναγιώταρο σε ομάδες που «το βράδυ έκαναν επιθέσεις σε αλλοδαπούς».
Πρωτοστατούσε στα κανάλια ως εκπρόσωπος δήθεν των κατοίκων της περιοχής, επειδή, όπως είπε στο δικαστήριο, είχε ευχέρεια λόγου…
Πρωτοστάτησε επίσης με τάγμα εφόδου της στο κάψιμο χώρου λατρείας μεταναστών στην πλατεία Αττικής το 2010, όπου επιχείρησαν να τους κάψουν ζωντανούς, πετώντας πανιά βουτηγμένα σε πετρέλαιο.
Είναι ενδεικτικό ότι για τον «προβιβασμό» της σε σημαίνον στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης – αφού τα πιστεύω της ήταν «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια» και «ανήκε στη ΝΔ» όπως είπε στο δικαστήριο – ο ίδιος ο Ν. Μιχαλολιάκος «μου έκανε την τιμή».
Για τον χαρακτηρισμό των μεταναστών ως «κατσαρίδων» κατά τη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας εκφώνησε ένα ακατάληπτο λογύδριο.
Αρνήθηκε δε ότι είχε σχέσεις με τον τότε διοικητή του ΑΤ Άγ. Παντελεήμονα, Αθ. Σκάρα, παρότι στο σπίτι του είχε βρεθεί σημείωμα με το ονοματεπώνυμό της.
Απλές «νοικοκυρές» και αρραβωνιαστικιές οι χρυσαυγίτισσες! Μέλος του πενταμελούς… αλλά δεν ήξερε τίποτα!
Νωρίτερα, η Θεώνη Σκαρπέλη προσπάθησε να εμφανιστεί στην απολογία της ως μια… καλή νοικοκυρά και υποστηρίκτρια του συζύγου της, πυρηνάρχη της ΤΟ Νίκαιας Γ. Πατέλη.
Η εν λόγω χρυσαυγίτισσα, μέλος του πενταμελούς στον πυρήνα της Νίκαιας (ενός πενταμελούς που ήταν όμως τετραμελές, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από την ίδια, γιατί το πέμπτο άτομο ήταν… αγνώστου ταυτότητος – όπως έχει προκύψει, ο Ρουπακιάς ήταν το πέμπτο μέλος), αρνήθηκε τα περί «μετώπου γυναικών».
Ισχυρίστηκε ότι δεν πήγαινε σε πολλές δράσεις της Χρυσής Αυγής, γιατί ασχολιόταν με το σπίτι, και αρνήθηκε ότι ήταν μέλος της ναζιστικής οργάνωσης, λέγοντας πως «δεν μου είπε κανείς ότι είμαι μέλος της Χρυσής Αυγής».
Η εν λόγω εμπλέκεται στη δολοφονία Φύσσα, καθώς κατηγορείται ότι βοήθησε να εξαφανίσει ο χρυσαυγίτης δολοφόνος Ρουπακιάς πράγματα που τον ενοχοποιούσαν από το σπίτι του.
Μετά τη δολοφονία, τα ξημερώματα, μίλησε με την γυναίκα του Ρουπακιά, Μικελάτου, 6-7 φορές, όπως έχει αποδειχθεί από τις τηλεφωνικές κλήσεις.
Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πολλά πάρε – δώσε με τον Ρουπακιά, «σχεδόν δεν τον ήξερε», τον χαρακτήρισε δε «υποστηρικτή που ήθελε να βοηθήσει» όπως και άλλοι.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη δολοφονία Φύσσα, καθώς ενημερώθηκε την επόμενη μέρα, ακόμα ότι δεν ήξερε την γυναίκα του Ρουπακιά –
«είναι ζήτημα αν είχαμε μιλήσει κάποιες φορές στο τηλέφωνο», «δεν μίλησα μαζί της μετά τη δολοφονία, παρά μόνο μία φορά, την επόμενη».
Όταν της επισημάνθηκε από το δικαστήριο το πλήθος κλήσεων μετά τη δολοφονία, ανέφερε το κορυφαίο: Ότι μπορεί να το σήκωνε και να μιλούσε ενώ κοιμόταν, και να μη θυμάται…
Παρά τα λεγόμενά της, υπάρχουν φωτογραφίες με την παρουσία της σε δράσεις της ναζιστικής οργάνωσης.
Χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες της στην ΤΟ Νίκαιας με τον Πατέλη και με τα άλλα μέλη του πενταμελούς, τους Καζαντζόγλου και Τσακανίκα αλλά – «έκπληξη» – και τον Ρουπακιά.
Υπάρχουν επίσης φωτογραφίες της με όλους αυτούς και με την Μικελάτου…
Να σημειωθεί επίσης ότι η Σκαρπέλη υποστήριξε με τη σειρά της τη γραμμή Πατέλη και λοιπών, για τα περιβόητα τρικάκια το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα, και απέφυγε να απαντήσει για το ποιος πήρε τηλέφωνο τον Ι. Λαγό εκείνο το βράδυ.
Με «εντολή του ανωτέρου» της
Χρέη «γραμματειακής υποστήριξης» στον Λαγό στα κεντρικά της Μεσογείων εκτελούσε η πρώην αρραβωνιαστικιά του, Νικόλ Μπενέκη, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε.
Η χρυσαυγίτισσα υποστήριξε ότι είχε «μόνο επαγγελματική σχέση» με τη Χρυσή Αυγή και απλώς εκφωνούσε τις ομιλίες που έγραφε ο Λαγός όταν εκείνος δεν μπορούσε, γιατί «ήταν εντολή του ανώτερου μου».
Μάλιστα, όπως είπε, στο πρόσωπο το δικό της
«έβλεπαν τον Λαγό και ήξεραν ότι ήμουν σε σχέση μαζί του».
Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι ψήφιζε ΝΔ πριν γνωρίσει τον Λαγό, αλλά και μετά το χωρισμό τους.
Για το «μέτωπο γυναικών» υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε ποτέ σαν θεσμικό όργανο», αν και φωτογραφικό υλικό καταδεικνύει το αντίθετο.
Υπάρχουν επίσης φωτογραφικά ντοκουμέντα της εν λόγω, μαζί με χρυσαυγίτες βουλευτές και τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο, από την «επίσκεψη» χρυσαυγιτών στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
Στην ομάδα που ήταν επικεφαλής η Μπενέκη, μάλιστα, βρισκόταν και ο Καζαντζόγλου, τον οποίον δεν ήξερε, όπως είπε όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο, χαρακτηρίζοντάς τον έναν
«από τους νεαρούς που κάθισε έξω από το νοσοκομείο…»
Στην εν λόγω «ανθρωπιστική δράση», όπως την αποκάλεσε, συμμετείχαν η γυναίκα του Ρουπακιά, Μικελάτου, η Σκαρπέλη κ.ά.
Οι χρυσαυγίτες εισέβαλαν στο νοσοκομείο και έκαναν ελέγχους για αλλοδαπές νοσοκόμες.
Έτσι, τα περί αστέγων στο προαύλιο του Κρατικού Νίκαιας, στους οποίους πήγαν να δώσουν τρόφιμα, δεν έπεισαν το δικαστήριο.
«Μήπως πήγατε για άλλο λόγο εκεί;»
ρωτήθηκε χαρακτηριστικά.
Ενδεικτικό ανάμεσα στα μηνύματα που έστελνε στον Λαγό είναι αυτό όπου τον χαρακτηρίζει «ναζί μου», παρότι η ίδια ισχυρίστηκε ότι δεν πίστευε «σε αυτά που έλεγε η Χρυσή Αυγή».
Να τονιστεί ότι τα μηνύματα ανάμεσα σε Μπενέκη και Λαγό για την επίθεση στο «Συνεργείο» ανήκουν σε μια σειρά μηνυμάτων που επιβεβαιώνουν τον καθοδηγητικό και συντονιστικό ρόλο καθώς και τη φυσική παρουσία του Λαγού στην επίθεση.
Επιπλέον, παρά τα όσα υποστήριξε η Μπενέκη στο δικαστήριο, τα μηνύματα επιβεβαιώνουν το πώς δρούσαν τα τάγματα εφόδου και τον οργανωμένο χαρακτήρα των επιθέσεων.
Όσο για τις φωτογραφίες της με όπλα, υποστήριξε πως πρόκειται για το υπηρεσιακό όπλο του αδελφού της, που είναι αστυνομικός στην Ασφάλεια στη ΓΑΔΑ, και για την καραμπίνα του, τα οποία διαθέτει νόμιμα, λέγοντας ότι προέρχεται από σόι αστυνομικών και είναι εξοικειωμένη με τα όπλα.
Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι οι φωτογραφίες βγήκαν «για πλάκα», προκαλώντας την αντίδραση του δικαστηρίου.
Ας σημειωθεί ότι ύστερα από σχετική ένσταση το δικαστήριο αποφάσισε να μην επιτραπεί στους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής να υποβάλλουν στο εξής ερωτήσεις στους κατηγορούμενους.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη μέχρι σήμερα πρακτική που ακολουθήθηκε από το δικαστήριο και αν τελικά ισχύσει, ενόψει μάλιστα των επερχόμενων απολογιών των κατηγορουμένων της ηγεσίας της ΧΑ, θα δυσχεράνει την ανεύρεση της αλήθειας, στην οποία συμβάλλει η Πολιτική Αγωγή.
Πηγές: Ριζοσπάστης και JailGoldenDawn